SK CZ HU HR EN

Frissítő epres receptek

Ki ne szeretné az epret? Az édes piros gyümölcs, amely a napsütéses nyári napokat hirdeti. Készítse el velünk ezt a 3 egyszerű, de finom epres receptet, amelyeknek egyetlen édesszájú sem tud ellenállni.

1. Sütés nélküli epres CHEESECAKE

Egy friss, egyszerű és gyors desszert, amellyel bármelyik nyári partin lenyűgözheti a vendégeket.

Ö S S Z E T E V Ő K :

KORPUSZ:

  • 200g vajas keksz
  • 80g vaj
  • 1 evőkanál juharszirup

KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml tejszínhab
  • 1 habfixáló
  • 200g fehér csokoládé
  • 100g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 vaníliás cukor)
  • 250 g friss eper + néhány eper a díszítéshez

E L K É S Z Í T É S :

  1. A kekszet sodrófával vagy turmixgépben összetörjük. A vajat felolvasztjuk. Ezután összekeverjük az összetört kekszet egy tálban az olvasztott vajjal és a juharsziruppal. Béleljük ki a tortaforma alját az így kapott keverékkel, és tegyük hűtőbe.

  2. A vajkrémhez előbb olvasszuk fel a fehér csokoládét, hogy legyen ideje kihűlni. Amíg a csokoládé hűl, verjük fel a tejszínhabot a tejszínhabfixálóval, és tegyük a hűtőbe. Mossuk meg az epret, és vágjuk apró darabokra.

  3. Ezután keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Fokozatosan, állandóan kevergetve adjuk hozzá az olvasztott, kihűlt csokoládét. Óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot, végül az apróra vágott epret.

  4. Rétegezzük a krémet a korpuszra, és díszítsük eperrel. Tegyük ismét hűtőbe legalább két órára. Ha a sajttorta megdermedt és kihűlt, már tálalható is :)



2. Könnyű ízletes EPRES FAGYLALT 

Nem tudjuk elképzelni a nyarat fagylalt nélkül. Éppen ezért az édes eperből fogjuk elkészíteni ezt a bevált receptet az egyszerű házi készítésű fagylalthoz.

ÖSSZETEVŐK 4 adagra:

  • 200 g eper
  • 40g kristálycukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 250ml tejszínhab
  • 1 habfixáló
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 1 vaníliás cukor)
  • 60 g görög joghurt


E L K É S Z Í T É S :

  1. Mossuk és tisztítsuk meg az epret. Néhányat tegyünk félre, a többit pedig villával pépesítsük. Az epret vágjuk kisebb darabokra.

  2. Öntsük az eperpürét egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, és főzzük körülbelül 5 percig.

  3. Öntsük a mártást egy tálba, és tegyük hűtőbe, hogy kihűljön.

  4. A lehűtött tejszínt verjük fel a habfixálóval és a vaníliakivonattal. A görög joghurtot könnyedén forgassuk bele a tejszínhabba, végül forgassuk bele a kihűlt eperszószt és a felszeletelt epret is.

  5. Öntsük a fagylaltkeveréket egy zárható edénybe, fedjük le fóliával úgy, hogy az érintse a fagylalt felszínét, majd zárjuk le.

  6. Az elkészített fagylaltot legalább 6 órára (ideális esetben éjszakára) tegyük a fagyasztóba.



Az eper nem csak az édes receptjeinkben tűnik ki, hanem az új

Egy epres kollekció, amely megragadja a nyár ízét... A fehér és a piros kontrasztja, a gyönyörű szabások és a kellemes anyag - mindezt ebben a lédús kollekcióban egyesítettük. Nemcsak az all-over mintás, 100%-os tanúsított pamut puplin (pamutvászon), hanem az új szabású, "puffos" ujjú fodros lányruhák és a népszerű babadarabok is elvarázsolják Önt. Öltöztesse kis eperkéit ebbe az ízletes kollekcióba, és élvezzék a nyári pillanatokat együtt a legteljesebben.

3. Házi epres limonádé

Az igazi házi limonádé elkészítéséhez először egy finom szirupot főzünk, amellyel a hideg őszi napokon is visszaemlékezhetünk a nyárra. Persze, ha addig kitart :)

Amire az eper sziruphoz szükségünk lesz:

  • 500 g friss eper
  • 250ml víz
  • 1 bio lime citrom (vagy citrom)
  • 200 g kristálycukor


E L K É S Z Í T É S:

  1.  Az epret mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk fel. Ezután tegyük egy fazékba, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel, majd alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük kb. 10 percig.

  2. Ezután hagyjuk kihűlni. Miután kihült, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Keverjük össze, és tegyük a hűtőbe éjszakára.

  3. Másnap szűrjük át a keveréket egy szitán vagy sajtkendőn.

  4. Forraljuk fel újra az eperlevet. Ezután csökkentsük a hőfokot, és főzzük még körülbelül 5 percig. A főzés közben keletkező habot szedjük le.

  5. A forró szirupot öntsük tiszta üvegpalackokba, amelyeket ezután fordítsunk fejjel lefelé vagy helyezzünk fekve körülbelül 20 percre.

A limonádé elkészítése:

A következő eljárás nagyon egyszerű. Tegyen jeget egy kancsóba vagy pohárba, öntse rá a hűtött eper szirupot ízlés szerint, és adjon hozzá néhány friss, felszeletelt epret (adhat hozzá lime- vagy mentalevél darabokat is). Végül öntse bele a szénsavas vizet, és kész is :)


Amíg a gyerekek az epres finomságra várnak, tanulhatnak egy-két dolgot erről az antioxidánsokkal teli gyümölcsről.
EPRES FELADATLAPOKAT készítettünk számukra, amelyeket itt tölthetnek le:



Iratkozzon fel a hírlevelünkre és 2.000 ft kedvezménnyel ajándékozzuk meg

Soha ne késsen le egy ajánlatot. Iratkozzon fel a hírlevélre, és 2.000 ft kedvezménnyel ajándékozzuk meg az első 20.000 ft feletti vásárlásra

×