Édes vidám gyermeknap a Japitex-vel
A gyermeknapot sokféleképpen lehet megünnepelni. Édes jutalom, apró ajándék, közös utazás vagy együtt töltött idő. Vidám cseresznyés piknikkel készültünk gyermekeinknek. Miért cseresznye? Mert imádjuk a cseresznyét, és a gyerekek maguk szedheti le, sőt még egy okunk volt rá.
Édes, mint a cseresznye
Emellett hónapokkal előre elkészítettük nekik az új, édes cseresznyés ruhakollekciót. Cherry kollekció. Minden darab összeállt, egybe illett. Piknik a cseresznye alatt, cseresznyével és cseresznyeruhában. Színes, vidám és édes délután. Ez a piknik a gyerekeké volt – kicsik, nagyok, göndör, piros, sötétebb bőrű és fehér. Mert minden gyerek megérdemli a szeretetet és a figyelmet.
Nemzetközi gyermeknap
Ünnepelje ezt a napot gyermekeivel. Édesen, egészségesen, játékosan, ahogy csak el tudja képzelni, de ami a legfontosabb, hogy együtt. Ez egy kifejezetten nekik szentelt nap. A legtöbb országban június 1-jén ünneplik, Magyarországon május utolsó vasárnapján. A gyermeknapot a magyarok 1954 óta ünneplik május utolsó vasárnapján, de egy ilyen nap gondolata 1925-ben született. És tudják, mi volt a jutalom a gyerekeknek ebben az időszakban? Ezen a napon nem kellett házimunkát végezniük, vagy felmentették őket a szántóföldi vagy mezőgazdasági munkától. Adtak egy darab csokoládét vagy egy kis édes jutalmat.
Piknik a gyermekeknek
Úgy döntöttünk, hogy a vidám Cherry kollekciót lefotózzuk a gyerekekkel és egy csodálatos pikniket készítünk nekik. A mi Jankánk és Inánk tudna beszélni arról, hogy ez mit jelent :) és milyen nehéz összeegyeztetni ennyi gyermeket, anyát és mindent, ami kell.
De ahogy az lenni szokott, a gyermekek örülnek az apróságoknak is. Cseresznye, kalács, közös pillanatok, egyszerű játék, takaró a fa alatt és barátok.
Cseresznye mindenhol, még a kalácsban is
A cseresznyéink valószínűleg mindenhol ott voltak. A kalácsban, amit Ina és lánya Amélia sütött előző nap. A kosárba, fán, ruhán, füleken és a pocakban. Bizony, foltok is maradtak a takarón, kezeken és ruhán. De azokat meg lehet mosni, a ruhákat kimosni, és csak a gyönyörű emlékek és fotók maradnak.
Bemutatjuk bevált receptünket a cseresznyés kalácshoz.
ELKÉSZÍTÉS:
- Válassza el a fehérjét a sárgájától.
- A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- Ha a hab már merev, adjuk hozzá a sárgáját. Sűrű habot kapunk.
- Lassan adjuk hozzá a tejet és az olajt a habhoz, és folyamatosan keverjük.
- A sütőporral átszitált lisztet fakanállal enyhén a masszához keverjük.
- A masszát kivajazott és lisztezett tepsire öntjük.
- A masszára kimagozott cseresznyét teszünk. Hogy a cseresznye ne essen a massza aljára, óvatosan lisztbe hempergethetjük.
- Az így elkészített süteményt 180-200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.
- Hurkapálcikával ellenőrizzük a tésztát. Különböző helyeken beleszúrjuk a kalácsba, ha marad tészta a pálcikán, akkor tovább kell sütni a sütit. Ha a pálcika tiszta marad, kész a sütemény.
- A kihűlt süteményt megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral és felvágjuk.
Jó étvágyat :)